19:00

Kronängs IF

Referat: Kinna IF - Kronängs IF

Fredagsmatch på Viskvallen och Kinna stärkta av två segrar med mycket produktivitet ställde upp med följande manskap: Robin Holmer - Benjamin Warnerfelt, Elias Gustavsson, Alexander Thysell, David Andersson - Niklas Ragnarsson, Gustav Bryngelsson, Fredrik Ekvall - Malte Nyden, Oskar Johansson, Gustav Riemer.

Efter en trevande inledning från bägge lagen så får Kronäng efter ca 10 minuters spel en förhållandevis billig frispark några meter utanför straffområdet, en frispark som visar sig leda till ett ledningsmål då denne lyfts in mot främre ytan där Kronängs Luis Ringman möter med ett galant avslut som mestadels påminner om en karatespark, snyggt avslut men visst måste vi vara vakna på dessa fasta situationer. Kronäng stärkta av ledningsmålet är sedan det laget som för störe delen av första halvlek, bla ser vi en monsterparad av Holmer när Rickard Kaliff blir frispelad efter kvarten. Vi ser en inläggsistuation där Rares nickar ned diagonalt över hela målgården där framstörtande Kronängspelare inte når bollen och anfalleren bakom slår hål i luften faramför en i stort sett tom kasse. Kinna har egentligen två chanser att nämna i första halvlek, den ena är Oskar som är nära att få ren träff när han sträcker sig efter ett inspel, dock når han inte helt och avslutet går utanför. Precis i slutet av halvleken får Kinna en dubbelhörna, där Ekvall är nära att slå den första rätt i mål och efterföljande får Ekvall tillslut skottläge utifrån som vållar lite problem för målvakten. Halvleken slutar´1-0 till Kronäng och vi kan sammanfatta det i stort med att Kronäng gör en stark halvlek i att få matchbilden dit dom vill, kontrollerat och Rares mannar släpper inte till många lägen.

I den andra halvleken är det ett nytt Kinna vi ser, ett Kinna som direkt tar tag i spelet och flyttar upp sina positioner. Redan efter några minuter har vi samlat på oss mer målchanser än i första halvleken och klarast är den Ragnarsson får i röran framför mål, dessvärre stoppas det nära mållinjen. Dock kommer kvitteringen efter 7 minuters spel, det är Ekvall som är först på en boll som Kronängförsvararen gått bort sig på, Ekvall slår en boll lågt genom hela straffområdet mot Oskar som kommer med fart och fläker sig framåt, dock helt förgäves då han ej når bollen och ett sus hinner sprida sig på Viskvallens läktaare, detta sus byts mot jubel när vi ser Riemer kommar bakom och dunkar bokstavligen in bollen i nätet.

Kvarten spelad kommer sedan ett matchavgörande beslut. Det är en boll som är på väg genom Kinnas ytterkant på straffomfrådet ned i djuper mot hörnflaggan som Warnerfelt och en Kronängspelare kamperar om, mitt i deras språng mot bollen börjar assisterande domaren vinka frenetiskt för att tillkalla huvuddomarens uppmärksamhet och bägge lagen ser tämligen förvånade ut. Resultatet efter domarnas konversation överaskar de flesta, utom förmodligen assisterande, det tilldöms straffspark för Kronäng. En straff som placereras nära ena stolpen och trots att Holmer går rätt och är på den lyckas han inte förhindra ett Kronänskt ledningsmål.

Andra halvlek är sedan bra av Kinna, vi forcerar på bra och gör mycket rätt, vi försöker på många olika vis att få in en kvitteringsboll. Riemer har lägen, inbytte Rinor visar ett konstnummer i sin nedtagning och frestar med ett bra avslut, David testar skott utifrån, men hela tiden stoppas vi av Kronängs målvakt som gör en jättematch och räddar Kronäng till seger i matchen. Kronäng får en hel del omställningar i vår press, men fyller på med minimalt av personal i anfallen, samtidigt drar man ned på tempot ordentligt så fort man får läge till det. Holmer får göra en hel del ingrippande och visar ett lugn och trygghet, samtidigt läser han av spelet väl och sätter snabbt igång bollen igen.

Nej det vill sig som sagt inte riktigt utan ett märkligt domslut sätter tyvärr sin stämpel på denna match, dock måste vi ransaka oss själva och ta med att vi borde kunnat vända på detta själva med en formidabel andra halvlek. Känslan direkt efter slutsignalen är snarare att vi grämer oss över en utebliven trea istället för en sur straff mot oss.

3 Kanonkulor - Fredrik Ekvall - Efter att ha varit på efterkälken i situationer i första halvlek, väcte Ekvall betydligt och var i andra en gigant på mitten, vann boll och nyttig i sina spelavvägningar.

2 Kanonkulor - Gustav Riemer - Pigg med spring i benen, tryckte ín en kvittering och oroade ofta med sin speed

1 Kanonkula - David Andersson - Alltid med i anfallen och alltid med tillbaka på kontringarna, en elegant glidbrytning mitt i andra där Kronäng kunde punkterat matchen